Одржано предавање о сигурној употреби интернета

Поводом обиљежавања Међународног дана безбједног интернета, припадници Полицијске управе Градишка одржали су данас предавање ученицима  градишке Техничке школе о опасностима са којима се могу суочити приликом употребе интернета.

Инспектор у Одјељењу криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Дејан Гвозден истакао је да је циљ предавања, која Министарство унутрашњих послова организује у школама у Републици Српској, да ученике упозоре на опасности и како да се заштите приликом коришћења друштвених мреже и других садржаја на интернету.

„Ученици морају да знају да интернет памти све и да своје личне податке не треба да остављају на друштвенима мрежама, јер на тај начин могу да буду изложени опасностима“, нагласио је Гвозден.

Он је додао да Полицијска управа Градишка на расвјетљавању свих прекршаја и кривичних дјела насиља на интернету ради у сарадњи са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет МУП-а Српске.

Педагог у Техничкој школи Градишка Далиборка Лакобрија рекла је да на часовима одјељенске заједнице велику пажњу посвећују темама које су везане за вршњачко насиље и опасности са којима се ученици могу сусретати на друштвеним мрежама и интернету.

М.Малешевић

Share With: