Одржано књижевно вече „Одрази у огледалима снова“

Поводом обиљежавања Међународни дан бијелог штапа – 15. октобра,  у просторијама Градске организације слијепих у Градишци вечерас је одржано књижевно вече под називом „Одрази у огледалима снова“.

Ријеч је манифестацији која је дио истоименог  пројекта који реализују Удружење књижевника и Савез слијепих Републике Српске, а суфинансира га Министарство културе Србије.

Своје стихове, прозу и афоризме говорили су књижевници, чланови Савеза слијепих, Борка Тадић и Мирослав Мандић и чланови Удружења књижевника Републике Српске Живко Вујић и Миладин Берић.

Предсједник Градске организације слијепих Градишка Жељко Штрбац рекао је да активностима које се организују у оквиру обиљежавања Међународног дана бијелог штапа настоје да укажу на потребе слијепих особа.

„Циљ ове књижевне манифестације је да се чланови Градске организације слијепих и други суграђани окупе на једном мјесту и заједно уживају и забаве се уз стихове и афоризме“, додао је Штрбац.

Књижевној вечери  „Одрази у огледалима снова“, осим чланова Градске организације слијепих, присуствовали су и представници Савеза слијепих Републике Српске.

М.Малешевић

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WVMyrHrKuNg[/embedyt]

Share With: