Одржана сједница Удружења ратних војних инвалида

Удружење ратних војних инвалида Градишка одржало је данас сједницу на којој је било ријечи о активностима у прошлој али и о плановима за ову годину. Чланови су између осталог разматрали стање ове популације, које је све теже, али су истакли да ће им значити помоћ од Градске управе за набавку лијекова.

Према ријечима чланова Удружења, некада су ратни војни инвалиди били млађи, самим тим и здравији. Данас су они у све тежој ситуацији, како вријеме одмиче. Ратни војни инвалид Раде Мајсторовић каже да је позитивно што је Градска управа одлучила да помогне у набавци лијекова.

Предсједник градишког Удружења Никола Везмар сматра да је то добар помак и помоћ за све чланове. Он каже да су добили око 5000 КМ за набавку те да у државној Апотеци могу у одређеном износу узети лијек. Везмар је рекао да су такође договорили са Шумским газдинством да ратни војни инвалид има право узети до десет метара огревног дрвета.

Сједници је присуствовао предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, Драган Врховац. Он је похвалио рад Удружења и истакао да је једно од најбољих у Републици Српској. Такође је рекао да су главни проблеми ове популације мала примања личне инвалиднине и здравствена заштита.

Из Удружења ратних војних инвалида Градишка кажу да су током прошле године настојали да помогну својим члановима на разне начине, те да су опремили и своју канцеларију. Напоменули су да имају фонд солидарности, те да тренутно броје 550 чланова.

Н.М.

Share With: