Одржана сједница Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила

Рад Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила у Градишци је усмјерен на обилазак чланова којима је помоћ потребна. То се прије свега односи на старију обољелу популацију речено је  на сједници ове организације која је одржана данас у Градишци.

Предсједник Скупштине Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Милена Тенџерић истакла је да су током двије године реализовали све планиране активности те да имају доста планова за наредни период.

„Покушаћемо да повећамо инвалиднине члановима наше организације. Што се тиче стамбеног збрињавања 90 посто популације је стамбено збринуто“ каже Милена Тенџерић.

Организација броји око 860 чланова. Један од њих је Мира Голић, мајка погинулог борца који је живот изгубио на Боковима 1992. године. Она  говорила о потребама и проблемима ове популације. Каже да све више новца издвајају за лијекове, те да би жељели да се обиљежавање годишњице на Боковима подигне на виши ниво.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, рекао је да ће и овe године обновити захтјев да то прерасте на виши ниво, те да раде на уређењу простора, јер је то битан простор који је био значајан за одбрану Градишке.

Он је истакао да Градска управа има добру сарадњу са овом организацијом као и са осталом борачком популацијом. Настојаће да у складу са могућностима повећају издвајања из градског буџета.

На овој сједници Скупштине на дневном реду се између осталог нашао извјештај о раду за 2021. и 2022. годину,  финансијски извјештај одбора, као и програм рада ове организације за 2023. годину.

Н.М.

Share With: