Одржана радионица „Вода за све“ за ученике ОШ „Данило Борковић“

У склопу пројекта „Интегрисана водоводна инфраструктура – Градишка исток“, који је имплементиран од стране Града Градишка у сарадњи са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске (ИРБРС) и развојним програмом Уједињених нација (УНДП), а уз помоћ донатора Владе Републике Српске и Владе Швајцарске, током мјесеца маја одржана је радионица „Вода за све“ за ученике ОШ „Данило Борковић“.

Један од циљева пројекта било је и повећање обухвата дјеце и младих који су упућени у основне принципе заштите животне средине и савјесно кориштење питке воде, те је у складу с тим и организована ова радионица, а све уз помоћ Удружења „Мост“, водитеља радионице Александра Шкорића и фотографа и сниматеља Свјетлане Панић и Владимира Миловца из Бањалуке.

Радионица је одржана у дворишту Основне школе Данило Борковић, за ученике четири одјељења четвртог разреда. На радионици је учествовало око 80 ученика гдје је фокус био на заједничком раду, креирању великог колаж рада на спортском терену  школе, а главна идеја била је вода и то колико зависимо од воде.

 

Д. Јанковић

Share With: