Одржана промоција „Данице“ за 2021. годину

Промоција српског народног илустрованог календара-забавника „Даница“ за 2021. годину одржана је синоћ у Културном центру Градишка у организацији Огранка Вукове задужбине Градишка.

Предсједник Скупштине Вукове задужбине Бошко Сувајџић из Београда рекао је да је у овогодишње издање „Даница“ уткана мисао на уреднике, пвенствено  Миодрага Матицког и друге који више нису са нама.

“Даница“, која је иначе животно дјело Миодарага Матицког, први пут је приређена и обликована без њега и ове године она је првенсвено посвећена њему“ рекао је Сувајџић  истичући одломак „Тераса за сећање“ који је добио назив по једном дјелу од Матицког.

Један од овогодишњих добитника награде Вукове задужбине који је расписао Огранак Вукове задужбине у Чачку  је Радана Вила Станишљевић која је писала о пјесникињи Гроздани Комадинић.

„Мој есеј о Гроздани Комадинић је освојио прву награду и од свих приспјелих оцјењен је као најзрелији и вјероватно најемотивнији. Ја сам  јако поносна на то“ рекла је Вила Станишљевић.

Предсједница Огранка Вукове задужбине у Градишци Сњежана Миљковић рекла је да овај огранак има највећи број пренумераната и да је веома активан када су у питању одзиви на литерарне конкурсе на којима буде и много награђених радова.

Осим „Данице“ представници Вукове задужбине из Београда поклонили су Огранку часопис „Задужбина“ и књиге „Вукова задужбина у 20. и 21. вијеку“и „Споменар Мине Караџић“.

Г.Влаинић

Share With: