Одржана аудиција за „Ритам Европе“

У спортској сали градишке Гимназије одржана је аудиција за овогодишње музичко такмичење за дјецу и омладину „Ритам Европе“, које ће бити одржано у Арени Градишка.

Шеф протокола и организације телевизијског програма „Ритам Европе“ Лазар Веселиновић истакао је да се сваке године на аудицији у Градишци окупе квалитетни потенцијални учесници такмичења, и у пјевачкој и у плесачкој конкуренцији.

Он је навео да су аудиције до сада одржане у десетак градова, те подсјетио да ће ове године на „Ритаму Европе“ учествовати такмичари из 20 градова Републике Српске.

Веселиновић је појаснио да у групи која наступа из једног града може да буде максимално шест такмичара, пјевача или плесача.

Након аудиција по градовима и општинама, припреме са одабраним кандидатима ће бити настављене кроз обуке које ће бити одржана у Градишци, а са којима ће радити стручни тимови „Ритма Европе“.

Финално тамичење „Ритам Европе“ у Арени Градишка биће одржано ове године у октобру или новембру, зависно од договора са телевизијском кућом која ће радити директан пренос такмичења.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button