Одржана Академија „Лепа Радић – симбол храбрости и слобода“ (ВИДЕО)

Академија „Лепа Радић – симбол храбрости и слободе“, која је посвећена обиљежавању 80 година од страдања ове хероине Другог свјетског рата и 10 година од обнове рада Централног културно-умјетничког друштва које носи њено име, одржана је синоћ у Културном центру Градишка.

На Академији су додијељене плакете, повеље и специјалне захвалнице, те приказан богат културно-умјетнички програм и аматерски филм „ЦКУД „Лепа Радић“ Градишка – 10 година од обнове рада“.

Плакете „Хероина Лепа Радић“, за подршку пројекту „Спомен домаћинства Лепа Радић Гашница“, додијељене су Граду Градишка, односно градоначелнику Зорану Аџићу, те предсједнику Републике Српске, коју је у име предсједника Милорада Додика примио министар у Влади Српске Денис Шулић.

Повеље „Мирко Муњеран“, за допринос у очувању културне баштине, додијељене су Савезу умjетничког стваралаштва аматера Војводине, Савезу аматерски културно-уметничких друштва Републике Српске, умјетничком руководиоцу ЦКУД „Лепа Радић“ Мирјани Смиљанић, те постхумно Мили Лукићу из Пуцара и Енесу Шехићу из Бугојна.

Специјалне захвалнице за допринос раду и активностима ЦКУД „Лепа Радић“ додијељене су Јавној предшколској установи „Лепа Радић“ Градишка, Активу жена Кочићево, Живку Кукавици из Гашнице, те постхумно Ради Шукалу из Крајишника.

Централно културно-умјетничко друштво „Лепа Радић“ Градишка са више од 560 чланова најбројније је друштво у Републици Српској, а честитку поводом обиљежавања ова два значајна јубилеја упутио им је и предсједник Српске Милорад Додик.

М.Малешевић

Share With: