Одржана 24. редовна сједница Скупштине града Градишка

Скупштине града Градишка усвојила је данас Програма заштите од пожара, као и извјештаји о пословању и годишњи обрачун Дома здравља и Апотеке Градишка за 2022. годину.

Усвојени су и извјештаји о пословању за прошлу годину Центара за социјални рад, Градског позоришта Градишка и Јавне предшколске установе „Лепа Радић“.

Одборници су разматрали Информацију о раду Јавног предузећа „ДЕП-ОТ“ Бања Лука за 2022. годину, те усвојили информације о пословању градских комуналних предузећа Водовод, Топлана и Градска чистоћа.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да су Водовод и Градска чистоћа једна од најорганизованијих и најуспјешнијих комуналних предузећа у Републици Српској, а доказ томе су и бројне донације које су добили за своје пројекте од домаћих и страних донатора.

На 24. редовном засједању, одборници градског парламента усвојили су и информације о стању у области шумарства и ловства, те функционисању цивилне заштите за прошлу годину, а највише расправљано о Информацији о стању у пољопривреди, са посебним акцентом на расподјелу пољопривредног земљишта.

Аџић рекао је да је завршен прва фаза конкурса за расподјелу око 3.600 хектара пољопривредног земљишта, те да је у току разматрање жалби на објављену прелиминарну листу према којој су од 355 пристиглих захтјева одобрена 283.

„Пристигло је 113 жалби на прелиминарни листу а формирана је комисија која ће изаћи на терен и у складу са правилником одредити се о оправданости жалби. Циљ је да завршимо тај процес до јесење сјетве“, навео је Аџић.

На почетку сједнице најављено је да бивши одборници Партије демократског прогреса и чланови одборничког клуба СДС-ПДП, Бранислав Мракић и Драгомир Радоњић,  иступају из странке и клуба и да ће наставити да дјелују као одборници Народног фронта, који ће од наредне сједнице вјероватно имати одборнички клуб у Скупштини града Градишка с обзиром да је своје приступање овој партији најавила и  бивша одборница Уједињене Српске Јована Кодић, која није присуствовала сједници.

М.Малешевић

Share With: