Одржана 22. редовна сједница Скупштине Града Градишка

На двадесетдругој редовној сједници Скупштини Града Градишка, одборници су  усвојили Програм коришћења пољопривредног земљишта на подручју Градишке за 2023. годину, са Извјештајем о реализацији Програма коришћења пољопривредног земљишта  за прошлу годину. Програм садржи укупне површине пољопривредног земљишта  на подручју Градишке, површине по корисницима као и површине планиране за додјелу путем закупа и концесије, те увид у остало пољопривредно земљиште.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић навео је да је конкурсна процедура приведена крају, направљена је ранг листа потенцијалних закупаца и прослијеђена Влади Републике Српске на сагласност.

Усвојена је и Информација о социјалној ситуацији на подручју Градишке за 2022. годину. Директор Центра за социјални рад Градишка, Стана Балабан посебно је указала на проблем наркоманије код дјеце узраста од 13 до 15 година, као и проблем насиља у породици и подсјетила на примарну улогу Центра, односно на подршку и пружање помоћи породицама у кризним ситуацијама.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, навео је да је Град Градишка водећа локална управа у БиХ по издвајањима за социјалне потребе становништва, појаснивши да се годишње из буџета издваја 7,5 милиона КМ или 18 одсто.

Дневни ред сједнице допуњен је још једном тачком, Приједлогом Одлуке о измјени Одлуке о увођењу субвенција за кориснике јавних водних услуга на подручју Градишке.

На данашњој сједници изгласано је да одборничка накнада умјесто 450КМ, износи 600КМ. Осим поменутих тачака, одборници су разматрали више информација и извјештаја, као и Приједлога одлука.

С.Видовић

Share With: