Одржан састанак пољопривредника са представницима Пореске управе (ФОТО)

У Градишци је данас организован састанак пољопривредника са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и представницима Пореске управе. Састанак су иницирали пољопривредници незадовољни због опомена Пореске управе које су стигле на њихове адресе за неплаћени порез из 2021. године и других нејасноћа у вези Закона о порезу на доходак.

 

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Горан Бурсаћ рекао је да се ради о примјени Закона о дохотку.

„Закон је донесен 2015. године. Створили су се технички услови да се прошири обухват и примјени закон на пољопривредне произвођаче који до сада нису били обухваћени“, навео  је Бурсаћ који је истакао да је ово други састанак са пољопривридница.

Пољопривредници кажу да је тешко приказати све трошкове и да би било једноставније да самостални предузетници буду паушалци. Пољопривредници су вољни да испоштују дужности и обавеза али да стопа пореза буде мања.

Драган Зорић из Пореске управе Републике Српске рекао је да је састанак организован с циљем да се пољопривредницима појасни како да на најједноставнији начин измире обавезе.

Највише примједби било је због издавања опомена пољопривредницима и због тога како приказати трошкове за које не постоји адекватна документација.

У циљу информисања пољопривредника слични састанци планирани су и у наредном периоду.

С.С.Ц.

Share With: