Одржан хуманитарни концерт пјевачке групе „Каменички бисери“

На љетној позорници Завичајног музеја у Градишци синоћ је одржан хуманитарни концерт аматерске пјевачке групе „Каменички бисери“ из Косовске Каменице под називом “Вече захвалности са пјесмама Косова и Метохије“.

Чланови ове пјевачке групе су већином дјева из Косовске Каменице која су протекле седмице у Градишци боравила у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, а сав добровољни приход намијењен је за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, кориснике Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ из Косовске Митровице.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов подсјетио је да је поменути центар изграђен средствима грађана Републике Српске и да је велико учешће имала и Градишка, те да су је у току опремање просторија које ће користити дјеца са потешкоћама у развоју.

Руководилац пјевачке групе „Каменички бисери“ Јадранка Васић подсјетила је да је управо у Градишци прије 14 година боравила са својим културно-уметничким друштвом када је дошла на идеју да оснује пјевачку групу .

„По узору на рад Културног центра у Градишци и култур-умјетничког друштва „Коловит“ основана је пјевачка група која његује традицију и косовске пјесме. Задовољство је поново доћи и пјевати пред људима који пружају љубав и гостопримство дјеци са Косова и Метохије“, закључила је Васићева.

Она је додала да су дјеца из Косовске Каменице прошле године боравила у Требињу и да је на питање Арлова гдје желе да бораве ове године без размишљања одговор био Градишка.

Концерту „Каменичких бисера“ присуствовали су представници Градске управе, Српске православне цркве и бројни грађани.

М.Малешевић

Share With: