Одржан годишњи концерт КУД“Петар Кочић“ Нова Топола

У Дому културе „Србија“ у Новој Тополи вечерас је  десети пут одржан годишњи  концерт под називом „Хајдꞌ у коло“. Поред домаћина бројној публици представили су се  и КУД „Моравица“ Ивањица, СКУД „Просвјета“ Кнежево, СКУД „Просвјета“ Прњавор, КУД „Милан Егић“ Брезичани.

Предсједник КУД „Петар Кочић Марица Рачић рекла је да су чланови овод друштва у протеклом периоду припремили неколико нових кореографија, међу којима су Игре из Димитровграда којим су се представили публици.

„Планирали смо у наредном периоду да обогатимо рад нашег КУД-а тако што ћемо оформити клуб везиља и вјероватно рецитаторску секцију“, рекла је Рачићева и захвалила Градској управи Градишка и бројним спонзорима на помоћи.

Предсједник и умјетнички руководилац  КУД“Моравица“ из Ивањице Владан Јеремић рекао да да већ пет година траје одлична сарадња са КУД „Петар Кочић“ и да су два пута до сада наступали у Новој Тополи.

„Вечерас је наступио на први ансамбл са Играма из Гњилана и Играма из Црне Траве“, додао је Јеремић и напоменуо да је важно да се ради на зближавању културно- умјетничких друштава из Српске и Србије, посебно што су чланови углавном основношколског узраста.

КУД „Петар Кочић“ дјелује од 2010. године  и броји 120 чланова који раде у три фолклорне секције и женској пјевачкој групи „Сноп- Јованка Богојев“.

Д. Јанковић

Share With: