Одржан Фестивал занатског пива у Градишци

„Craft beer & street food festival“ одржан је и ове године на  Љетној позорници Завичајног музеја у Градишци. На Фестивалу се представило осам произвођача занатског пива.

Посјетиоци су могли пробати крафт пива од произвођача из Градишке, Брчког, Бања Луке, Лакташа, Новог Града. Први пут се у Градишци представио и произвођач из Модриче, Александар Антић који каже да се са својим колегама већ шест година успјешно бави производњом занатског пива. Истиче да је отворио и он лајн шоп за продају сировина за кућно пиварство.

Стални учесници овог Фестивала су произвођачи из Лакатша и Бања Луке. Кажу да је крафт пиво постало све популарније, а да на то доста утичу и овакви фестивали.

Организатор Фестивала је Туристичка организација Градишка. Напомињу да је циљ оваквих манифестација промоција домаћих произвођача, али и дружење, те да се сваке године одазове бар по један нови излагач.

Осим што су могли пробати различите врсте занатског пива ту је била и храна за коју је био задужен „Garden concept bar & restoran“.

За добру музику и атмосферу ове године побринуо се Ултразвук бенд из Бањалуке.

Н.М.

Share With: