Одржан дјечији полугодишњи концерт КУД-а „Коловит“

Новим кореографијама на традиционалном дјечијем полугодишњем концерту око 150 чланова културно-умјетничког друштва „Коловит“  Градишка, представило се вечерас пред многобројном публиком у Културном центру.

Наступиле су све дјечије групе, осим припремног ансамбла који се спрема за путовање и наступ у Пољској.

Теодора Гвозден у дјечијем извођачком ансамблу игра десет мјесеци. Према њеним ријечима највише воли игре из Србије, нарочито игру из Лесковца јер су јој преци из Србије. Како каже играјући игре из наших крајева препознаје и њихови љепоту.

Ирина Котур воли фолклор јер воли дружење, пјесму и игру. Њена другарица Софија Голић на фолклор иде више од двије године и најдража јој је нова кореографија коју су први пут вечерас извели „чизме моје“.  Исидора Петковић објаснила је да им је за наступ потребна посебна одјећа, ношња те набројала одјевне предмете који су неопходни.

„Наше дјечије групе извеле су нове и старе кореографије. Ово је прилика да покажу колико су вриједно радили на новим играма са којима ће наступати током ове године“, рекао је предсједник „Коловита“ Мирко Борјановић.

Он је истакао да ће припремни ансамбл друштва отпутовати на турнеју у Пољску 22. јуна,  од 7. до 14. јула двије дјечије групе старијег узраста боравиће у Бугарској, док ће први ансамбл од 1. до 8. августа наступати у Италији.

Након вечерашњег наступа и наступа у иностранству почиње љетна пауза за дјечије ансамбле.

Г.В.

Share With: