Održano književno veče sa Boškom Grgićem

Narodna biblioteka Gradiška organizovala je književno veče sa satiričarem i zavičajnim pjesnikom Boškom Grgićem na kojem mu je uručena nagrada “Umovanje čistog razuma”, koju dodjeljuje Književna zajednica “Vasa Pelagić” iz Banja Luke.

Govoreći o nagradi Grgić je istakao da mu je velika čast primiti nagradu koju je prije njega dobilo devet eminentnih pisaca iz oblasti satire i dodao da mu je posebno drago što su ljudi prepoznali njegov rad u oblasti satire.

Nagradu je Grgiću uručio direktor književne zajednice „Vasa Pelagić“ Banja Luka i predsjednik ovogodišnjeg žirija, Miladin Berić.

“Boško već dugi niz godina gradi svoju satiričnu karijeru i poznat je ali ne i širim krugovima i nadam se da će ova nagrada doprinijeti tome da njegov rad približimo široj javnosti“, rekao je Berić i izrazio nadu da će Grgić, koji prema njegovim riječima piše odlično, nastaviti još bolje.

Glavni i odgovorni urednik Književne zajednice “Vasa Pelagić”, Ranko Preradović, istakao je da je Boško Grgić deseti dobitnik nagrade“Umovanje čistog razuma“, drugi iz Gradiške, što govori da grad na Savi ima sjajan humoristički krug stvaralaca.“To što Boško čini u satiri je čisto, jasno, razborito i dobro“, naglasio je Preradović.

Direktorica Narodne biblioteke Snježana Miljković izrazila je zadovoljstvo što su ponovo počeli da organizuju promocije knjiga i što su to započeli upravo sa zavičajnim pjesnikom.“Posebno mi je drago što smo u prilici da predstavimo Grgićevo stvaralaštvo, on je dio našeg Zavičajnog odjeljenja i njegovi radovi su dio naše zavičajne zbirke u kojoj se nalaze svi njegovi radovi“, rekla je Miljkovićeva i čestitala Grgiću na nagradi koja mu je večeras uručena.

S.Vidović

Share With:
Open

close button