Održano 25. Državno prvenstvo u sportskom ribolovu u Gradišci

U Gradišci je danas na rijeci Savi održano 25. Državno prvenstvo u sportskom ribolovu. Takmičenje je održano u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u kategorji za kadete, juniore i seniore dok je 120 tamičara uzelo učešće.

U katergorij seniora pobjednik u ekipnoj konkurenciji je SRD „Vrbas“ iz Laktaša dok je u pojedinačnoj konkurenciji u izlovu ribe prvo mjesto osvojio Gradiščanin Rade Majstorović iz SRD „Amur“.SRD „Vrbas“ bio je najbolji u konkurenciji za seniorke u obe kategorije, tako je Ostojić Marijana iz Laktaša ponijela titulu.

U kategoriji  juniora do 20. godina  prvo mjesto  u ekipnoj konkurenciji osvjio je SRD „Vrbas“ idok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio Miodrag Radić iz SRD „Vrbas“. Za juniorke prvo mjesto osvojila je Bardak Dijana iz Broda čiji je SRD „Sava“ bio najbolji i u ekipnoj konkurenicji.

Kod kadeta  pobjedu u ekipnoj konkurenciji odnio je SRD „Čelinac“  dok je Sebastijan Mujaknovic iz SRD „Banja Luka“ pobjedio pojedinačno.Kadetkinje  SRD „Bosna“ iz Doboja su bile najbolje ekipno dok je u pojedinačnoj konkurenciji Marina Novarlić iz SRD „Ukrinski cvijet“ Prnjavor bila najbolja.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Davor Glišić rekao je da činjenica da od ukupno 25. Državnih prvenstava u sportskom ribolovu, 22  održana u Gradišci govori o atraktivnosti ove ribolovne staze i da se u budućnosti može razmišljati  o održavanju evropskog prvenstava u ribolovu  koji bi imao veliki značaj za Gradišku i Republiku Srpsku.

Tehnički sekretar  Sportsko ribolovnog društvo „Amur“ Gradiška, Slobodan Golić rekao je da ova ribolovna staza na Savi izleda odlično uz pomoć gradske uprave Gradiška koji su pomogli organizaciju ovog takmičena i  KP „ Gradska čistoća“.

Sportsko ribolovno društvo  „Amur“ Gradiška broji 170 članova. Tokom septembra planiraju organizovati školu ribolova u kojoj očekuju oko 50 polaznika.

Share With: