Одржана завршна манифестација Удружења „Дуга“ (ВИДЕО)

Завршна манифестација пројекта „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“, који спроводи Удружење  „Дуга“, одржана је вечерас у Културном центру Градишка.

Координатор пројекта Жана Ковачевић, рекла је да је завршна манифестација резултат рада свих терапеута и да је вечерас представљен само дио онога што су радили током протеклих мјесеци.“Од априла, када је пројекат започео одржали  смо различите радионице. Све услуге које „Дуга“ пружа проширене су на радионице, тако да смо кроз пројекат одржали пет радионица, које још увијек трају“, навела је Ковачевићева и додала да су настојали што више радионица одржати на отвореном, што се позитивно одразило на дјецу. Психолог Невена Гвозденац рекла је да је у инклузивним радионицама учествовало 114 дјеце, 35 са потешкоћама у развоју и 80 дјеце типичног развоја. Она је истакла да је циљ свих поменутих активности већа укљученост у друшво атипичне дјеце. У програму манифестациије учествовала су дјеца из „Дуге“, учесници инклузивних радионица, дјеца из основних школа „Данило Борковић“ и „Васа Чубриловић“, полазници Музичке радионице „Марина“ и ученици Гимназије.

На манифестацији је премијерно изведена химна удружења “Данас ћу да уживам“, која је настала у Музичкој радионици Марине Баврлић.

Пројекат „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“ је дио Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 који спроводи UNDP, а финансира Европска унија и Град Градишка.

С.В.

Share With: