Održana “Trojka iz bloka”

Humanitarno-sportska manifestacija “Trojka iz bloka” u organizaciji “Srbi za Srbe”, čiji je cilj prikupljanje novca za desetočlanu porodicu Gajić iz Gradiške, održana je sinoć u sportskoj sali Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci. Ovo je druga godina da se u Gradišci organizuje “Trojka iz bloka,” a  prethodili su joj “Bioskop iz bloka” i “Pikado iz bloka”.
Stefan Ječmenica, član Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, rekao je da ova organizacija od 2005. godine pomaže socijalno ugrožene srpske porodice sa četvoro i više djece.
“U Gradišci je organizovano nekoliko različitih manifestacija, a glavna od njih je “Trojka iz bloka”. Sredstva prikupljena na turniru su namijenjena za adaptaciju kuće porodice Gajić koja ima osmoro djece. Od svih turnira koje organizujemo Gradiška je jedan od gradova gdje imamo najveći broj sponzora. Zahvalni smo prvenstveno gradu Gradiška, svim sponzorima i učesnicima koji su podržali ovaj događaj,” rekao je Ječmenica.
U Gradišci je u sklopu ove organizacije u 2019. godini prikupljeno 17.267 KM.
Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2005. godine prikupila je preko 2,5 miliona evra i pomogla više od 2.000 porodica koje žive širom Balkana.

Share With: