Održana sjednica Privrednog savjeta grada Gradiška

Privredni savjet grada Gradiška razmatrao je danas Izvršenje programa rada ovog savjeta i rezultate Ankete privrednog sektora za 2020. godinu, te nacrte pravilnika o raspodjeli sredstava iz gradskog budžeta za preduzetništvo i poljoprivredu za ovu godinu.

Predsjednik Privrednog savjeta Dragana Ilić, koja je i zamjenik gradonačelnika Gradiške, navela je da su, na današnjoj drugoj redovnoj sjednici, članovima Savjeta predstavljeni javni pozivi domaćih i međunarodnih donatora i Marketing plan „Arene Gradiška“.

Ilićeva je istakla je da je cilj rada Privrednog savjeta grada Gradiška da se javne institucije bolje povežu sa privrednim sektorom i od njih dobili smjernice na koji način gradska administracija može da pomogne i olakša njihovo poslovanje.

„Gradska uprava ne može izdvojiti ogromna finansijska sredstva za pomoć privrednom sektoru, ali svakako možemo saslušati njihove prijedloge i sugestije. Upravo smo na ovoj sjednici prvi put raspravljali o raspodjeli sredstava iz gradskog budžeta za podršku preduzetništvu i poljoprivredi, koja iznose 220.000 i 240.000 KM, jer želimo da privrednici predlože na koji način da plasiramo ta sredstva“, naglasila je Ilićeva.

Potpredsjednik Privrednog savjeta Krešimir Bodrožić, koje i vlasnik preduzeća „Tikt manufaktura“,  rekao je da se na sjednicama ovog savjeta uvijek raspravlja o aktuelnim problemima u privredi i kako pomoći privrednicima i poboljšati poslovni ambijent.

„Raspravljamo o podršci ovom sektoru i o mogućnostima dobijanja donatorskih sredstava koja su za privrednike veoma važna, jer je mnogo lakše realizovati investicije ako su one na naki način podržane donacijama“, naglasio je Bodrožić.

On je istakao da je poslovni ambijent u Gradišci jako dobar, da pandemija virusa korona nije toliko negativno uticala na privredu, kao što je bilo očekivano, ali da i dalje postoji nedostatak dobro obučene radne snage.

Direktor Sportskog centra „Servicijujm“ Gradiška Miloš Vujinić rekao da je članovima Privrednog savjeta grada predstavio mogućnosti reklamiranja i iznajmljivanja poslovnih prostorija u „Areni Gradiška“.

„To je jedan od izvora finansiranja kojim želimo da smanjimo izdvajanja iz gradskog budžeta za rad sportske dvorane, gdje je besplatne termine za treninge i takmičenja dobilo 17 sportskih kolektiva“, dodao je Vujinić

Privredni savjet grada Gradiška ima 27 članova iz javnog i privrednog sektora, raznih grana privrede,  a u ovoj godini planira da održi četiri sjednice.

M.Malešević

Share With: