Održana „Radionica šarenica“ za najmlađe sugrađane

U okviru “Gradiškog ljeta” 2019.  ispred Gradske vijećnice u Gradišci je  danas  održana radionica pod nazivom”Radionica šarenica” za najmlađe sugrađane. Organizator ove radionice je Narodna biblioteka Gradiška koja ovakvim događajima podstiče ljubav prema knjizi kod najmlađih.

Direktor Narodne biblioteke Gradiška Snježana Miljković rekla je da biblioteka već godinu dana radi sa najmlađima u sklopu radionice koja dobro funkcioniše, i da  današnja radionica  ima za cilj da motiviše i drugu djecu iz predškolskih ustanova da budu polaznici radionice.

“Djeci je predstavljena literatura iz dječijeg odjeljenja, kako bi djeca bila motivisana za čitanje i pisanje” dodala je Miljkovićeva.

Radionici šarenici je prisustvovalo oko 60 djece iz predškolskih ustanova, kojima je kroz interaktivan rad predstavljena literatura vezana za ljeto.

U okviru “Gradiškog ljeta” Narodna biblioteka organizuje književno veče sa  Jelenom Bačić Alimpić, 24.jula na Ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja sa početkom u 19 časova.

Share With: