Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Održana promocija proizvoda malih proizvođača hrane

Turistička organizacija grada Gradiška u saradnji sa Poljoprivrednim klasterom GLS upriličila je danas ispred Kuće Lijevča i Potkozarja promotivno-prodajnu izložbu proizvoda malih proizvođača hrane iz Gradiške, Laktaša i Srpca.

Danka Mirjanić iz Turističke organizacije grada Gradiška istakla je da je današnja promocija organizovana s ciljem da se podrže i promovišu mali poljoprivredni proizvođači sa područja Gradiške, Srpca i Laktaša. Ona je navela da se danas predstavilo pet proizvođača, tri sa područja Gradiške i po jedan iz Laktaša i Srpca.

Predstavnik Poljoprivrednog klastera Bojan Ćikić rekao je da je najveći problem malih proizvođača pronalazak tržišta i dodao da današnja promocija ima za cilj da poveže proizvođače i potrošače.

„Naš cilj jeste da spojimo potrošače i proizvođače kako bi direktno ostvarili saradnju, potrošači bi tako imali priliku da kupe zdrav domaći proizvod, a proizvođači bi mogli da bez  ikakvih posrednika dođu do zarade koju zaslužuju svojim radom i kvalitetom svojih proizvoda“, naglasio je Ćikić.

Mira Čalović Jalić proizvodnjom domaćih proizvoda bavi se već četrdeset godina. Istakla je da se danas u Gradišci predstavila  domaćim likerima, džemovima, ajvarom, a iz ponude je posebno izdvojila slatko od oraha i čokolade.

Čalović Jalić je naglasila da je potražnja za domaćim prozvodima u poslednje vrijeme velika i dodala da se sve veći broj mladih vraća selu i poljoprivrednoj proizvodnji.

Na današnjoj promociji proizvoda malih proizvođača posjetioci su imali priliku da degustiraju i kupe domaće sokove, pekmeze, džemove, sireve, čajeve od samoniklog bilja i druge proizvode.

V.d.direktora Turističke organizacije Gradiška Valentina Perić istakla je da će u naredna dva mjeseca u Kući Lijevča i Potkozarja svakog petka biti upriličena promocija određenih proizvoda iz Kuće Lijevča i Potkozarja.

Share With: