Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Održana premijera predstave ”Pastorala”

U Kulturnom centru Gradiška sinoć je premijerno izvedena predstava ”Pastorala” Gradskog pozorišta Gradiška.

U predstavi rađenoj na osnovu teksta Radoslava Laleta  Pavlovića, gradiškoj publici predstavili su se mladi talentovani glumci, među kojima je i Gradiščanka Dragana Ilić.

Ilićeva, koja je prvi put zaigrala pred domaćom publikom kao profesionalac, istakla je da je zadovoljna reakcijama publike i dodadala da je najteže ali i najljepše igrati u svom gradu.

Dodala je da je lik koji je igrala, iako na prvu ne izgleda tako, bio dosta zahtjevan.

Reditelj predstave, glumac Admir Mešić istakao je da je zadovoljan reakcijama publike i igrom glumaca.”Predstava je vesela, sa dosta detalja i dugo smo radili. Svi smo uložili maksimum kako bi dočarali tu atmosferu zbora i sela”, rekao je Mešić i dodao da je srećan što su ljudima,  pružili mogućnost da se opuste i vesele.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška, Draško Vidović rekao je da je oduševljen premijerom i igrom glumaca i istakao da je interesovanje za predstavu veliko. On je izrazio nadu da će predstava započeti svoj festivalski život, za šta ima dobre preduslove.

Vidović se zahvalio piscu Radoslavu Pavloviću koji im je poklonio tekst, Gradskoj upravi grada Gradiška i svim sponzorima na podršci.

Priča o dva mlada bračna para, jednog sa sela i drugog iz grada,  koji u ljetnoj atmosferi Ilindanskg zbora uživaju u ljubavnom zanosu , izazvala je pozitivne reakcije kod publike. Potvrdio je to i pedsjednik Skupštine grada Gradiška, Milenko Pavlović koji je nakon odgledane predstave istakao da je bila pravo osvježenje.”To je jedna realna priča iz našeg života, komedija koja nam je svima trebala.”, istakao  je Pavlović.

Prva i druga repriza predstave zakazane su sutra, 15. i u nedjelju 16. maja u 20 časova.

S.Vidović

Share With: