Održana „Konferencija beba“ u Gradišci

Pod sloganom „Ljepša Srpska- brojnija Srpska“ u Gradišci je danas održana osma Konferencija beba. Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovalo je 107 beba rođenih između Vidovdana 2018. godine i Vidovdana ove godine.

Manifestaciju je otvorio načelnik Službe gradonačelnika grada Gradiška Goran Subotić koji je rekao da Grad Gradiška podržava ovakve i slične manifestacije.

All-focus

„Grad Gradiška za pronatalitetnu politiku izdvaja preko 70 000 KM, nadam se da će se ova manifestacija održavati još monogo godina i da će biti sve više beba u našem gradu i u Republici Srpskoj“, dodao je Subotić.

Najmlađa registrovana beba na ovoj Konferenciji je Maja Lukić, rođena je 4. juna ove godine, a njena majka Vesna izrazila je zadovoljstvo manifestacijom, jer je kako kaže ovo jedan od načina da se pomogne promovisanju roditeljstva.

„Ovo je prvi put da sam ovdje, svaka  pomoć je dobrodošla, pogotovo nama koji imamo još djece“,  rekla je Lukićeva.

Najstarija registrovana beba je Marija Usorac rođena 27. juna 2018. godine, a njena majka Radmila Usorac-Ilisić istakla je da planira proširenje porodice.

„Konferencija beba podstiče rađanje djece u našem gradu, kojih treba da bude više, a roditeljima svaki vid pomoći bude od koristi“, dodala je Usorac-Ilisić.

Beba sa najviše braće i sestara je Pavle Gajić, koji ima sedmoro braće i sestara, a njegova majka Ivana se zahvalila organizatorima Konferencije beba.

„Nije lako odgajati osmoro djece, ali je izuzetna čast, njihovi osmjesi su najveći poklon koji kao roditelj mogu dobiti“, istakla je Gajićeva.

All-focus

Pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, a brojni sponzori obezbjedili su novčane i robne nagrade za učesnike Konferencije. U programu su učestvovali mališani iz Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“.

U periodu od 28. juna 2018. godine do 28. juna 2019. godine u Gradišci je rođeno 300 beba.

Ovogodišnja „Konferencija beba“ održana je u 39 opština i gradova u Republici Srpskoj.

Share With: