Održana komemoracija povodom smrti doktorice Radojke Tendžerić

U amfiteatru Bolnice Gradiška danas je održana komemoracija povodom smrti doktorice Radojke Tendžerić koje je preminula juče u 86. godini.

Primarijus doktor Radojka Tendžerić rođena je 16. januara 1935. godine u Gornjim Podgradcima, Osnovnu školu završila je u Gradišci, Gimnaziju u Banjaluci, a Medicinski fakultet u Beogradu.

O životu i radu doktorice Tendžerić govorili su direktor gradiške Bolnice Rajko Dodik i njena prijateljica profesor Radana Vila Stanišljević.

Stanišljevićeva je istakla da je doktorica Tendžerić mogla da ostane u Beogradu i bude doktor velikog grada, ali da je uvijek znala koje je mjesto njen zavičaj.

Prema njenim riječima, Tendžerićeva je mnoge ljekare usmjerila i bila im i više od autoriteta, a svakom pacijentu prilazila i posvećivala ogromnu pažnju.

Dodik je naveo da je doktorice Tendžerić bila autoritet u svakom smislu i vrhunski stručnjak u oblasti interne medicine i kardiologije.

„Bez lažne skromnosti se može reći da je ona bila legenda medicine gradiške Bolnice, grada i šire. Kada su ljekari iz Gradiške odlazili na specijalizaciju u Beograd i druge velike medicinske centre, prvo pitanje tamošnjih ljekara bilo je: `Kako nam je Radojka?`. U svakom smislu bila je moralni i stručni autoritet“, istakao je Dodik.

On je dodao da je doktorica Tendžarić udarila temelje rada internog odjeljenja gradiške Bolnice, bila rukovodilac Odsjeka za kardiologiju službe interne medicine od 1978. godine do odlaska u penziju 2002. godine, a titulu primarijusa dobila je 1977. godine.

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović, zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić, medicinski radnici, te prijatelji i članovi porodice preminule.

Doktorica Radojka Tendžerić biće  sahranjena danas na groblju u rodnim Gornjim Podgradcima.

M.Malešević

Share With: