Održana humanitarna manifestacija „Kad se male ruke slože“

Osnovna škola „Kozarska djeca“ iz Kruškika organizovala je večeras humanitarnu manifestaciju „Kad se male ruke slože“. Manifestacija je održana sa ciljem da se pomogne Udruženju roditelja  djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Inicijativa za organizovanje ove manifestacije potekla je od učiteljice u Osnovnoj školi „Kozarska djeca“ Miroslave Vasić, koja je istakla da je prvobitno bilo planirano da u programu učestvuju samo učenici ove škole, ali su se pozivu za učešće odazvali i učenici svih ostalih osnovnih škola sa područja Gradiške.

All-focus

„Osnovni cilj je bio pomoći djeci, a učešće su uzele sve osnovne  škole sa naše opštine, ali i mnogi drugi kojima dugujemo zahvalnost što su nam pomogli“,  rekla je Vasićeva i dodala da u svom odjeljenju ima đaka koji koriste usluge Udruženja „Duga“.

Predsjednik Udruženja roditelja sa autizmom „Duga“ Saša Kasagić rekao je da mu je drago da su mnogi prepoznali rad ovog udruženja, i da je ovo vjetar u leđa njihovom radu.

„Ovakvim manifestacijama svoju djecu uključujemo u društvene tokove, a i samo udruženje postaje prepoznatljivo kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. Danas smo potpisali memorandum  sa Savezom za rijetke bolesti Republike Srpske, što je pokazatelj da je naš rad primjećen“,  dodao je Kasagić.

U programu su učestvovala i djeca iz Udruženja „Duga“. Za ovu manifestaciju je prodato 1200 ulaznica.

Share With: