Održana 5.redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Na 5. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška održanoj danas, usvojen je Izvještaj gradonačelnika o radu u organima preduzeća koja obavljaju komunalne djelatnosti, „Vodovoda“, „Gradske čistoće“ i „Toplane“, te izvještaji o poslovanju ovih preduzeća za prošlu godinu.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je Gradska uprava zadovoljna poslovanjem komunalnih preduzeća i dodao da je Grad opredijeljen da komunalni sistem bude unaprijeđen i da bude na što višem nivou.

On je dodao da je proširen djelokrug rada Gradske čistoće u prikupljanju mješovitog komunalnog otpada i održavanju zelenih površina.“Trudimo se da u skladu sa mogućnostima uredimo prostor za normalan život građana, posebno najmlađih stanovnika našeg grada“, istakao je Adžić.

Govoreći o poslovanju KP „Vodovod“ Gradiška Adžić je rekao da je ponosan na rad menadžmenta koji je među najboljima u regionu što se posebno pokazalo kroz implementaciju MEG projekta. “Riječ je o mladim i stručnim ljudima koji žele i znaju šta treba gradu Gradiška, a u svom radu primjenjuju najsavremenije tehnologije“, istakao je Adžić i dodao da je i Toplana Gradiška ispunila svoju funkciju.

„U toku je izrada strategije rekonstrukcije i dogradnje toplifikacionog sistema sa unapređenjem rada podstanica kako bi svi potrošači imali ugrađene kalorimetre, a u planu je i rekonstrukcija same Toplane“, rekao je Adžić i dodao da je očekivana vrijednost te investicije oko 5 miliona evra.

Odbornici Sklupštine grada Gradiška usvojili su Odluku o kreditnom zaduženju Gradiške u ukupnom iznosu od 2 miliona KM, kao i Odluku o kratkoročnom zaduženju u iznosu od  milion KM. Obrazlažući pomenute odluke gradonačelnik Adžić je istakao da su kreditna sredstva namjenjena za završetak izgradnje vrtića u Brestovčini, rekonstrukciju određenih ulica, infrastrukturno opremanje Privredne zone u Novoj Topoli i druge projekte.

„2020.godina je bila teška zbog pandemije virusa korona što se osjetilo na prihodovnoj strani u budžetu gdje je zabilježen deficit od 5 miliona KM,a koji se odrazio na kapitalne investicije“, rekao je Adžić i istakao da su sve budžetske obaveze u protekle četiri  godine izmirene na vrijeme.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Gradiška Zoran Latinović rekao je da opozicija ne podržava nova kreditna zaduženja i dodao da postoje određeni projekti ali da nisu stvoreni  realni izvori u okviru budžeta kako bi se određene investicije mogle provoditi.

Na današnjoj sjednici odbornici Skupštine grada Gradiška usvojili su informacije o stanju u poljoprivredi, stanju u oblasti šumarstva i lovstva i oblasti kulture na području Gradiške u 2020. godini, kao i Informaciju o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za prošlu godinu.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o mjesnim zajednicama na području Gradiške, raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama i određivanju visine naknada za rad predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica, kao i prijedlog Odluke vezane za izmjene regulacionih planova.

S.Vidović

Share With: