Održan treći festival zanatskog piva

Na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja Gradiška sinoć je održan“Craft beer and street food festival“.Mnogobrojni posjetioci imali su priliku isprobati razne vrste piva 9 proizvođača iz Republike Srpske.
Proizvođač „Gradiškog piva“ Petar Janjić koji se proizvodnjom craft piva bavi 4 godine, rekao je da redovno učestvuje na festivalu i dodao da su se ovog puta predstavili sa tri vrste piva.
Proizvođač“Trigger beer“ iz Prnjavora, Dragan Vrhovac rekao je da su craft piva kvalitetnija od lager piva i dodao da posljednjih godina postaju sve popularnija i kod nas.
V.d.direktora Turističke organizacije Gradiška Valentina Perić istakla je da je zadovoljna odzivom učesnika i brojem posjetilaca i dodala da je cilj ovakvih festivala promocija domaćih proizvođača, ali i druženje kojeg je nedostajalo protekle godine.
Uz pivo najbolje ide kobasica s roštilja, kažu ugostitelji iz restorana“Đerdan“ , koji su pored krčme „Kod Ace“ bili zaduženi za dobru hranu.Za dobru muziku pobrinuli su se članovi rok benda“Miler i prijatelji“.
Milenko Pavlović Miler, koji je nakon duže pauze ponovo nastupio pred publikom, izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja ljudi što,  prema njegovim riječima, govori da su svi željni druženja, dobre muzike i dobrog piva.
S.Vidović
Share With: