Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Održan tradicionalni prijem gradonačelnika i predstavnika vjerskih zajednica

Grad Gradiška je jedna sredina u kojoj postoji međuvjerska i međunacionalna saradnja na visokom nivou koja bi mogla biti primjer dobre saradnje za čitav prostor BiH, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na tradicionalnom prijemu za predstavnike crkvi i vjerske zajednice sa područja grada Gradiška.

Adžić je naveo da uvažavanje različitosti predstavlja snagu za razvoj loklane uprave i grada Gradiške.

„Zahvaljujem se svim predstavnicima vjerskih zajednica jer pokazujemo da je Gradiška tolerantna sredina koja prihvata sve one koji žele da žive u Gradišci ili razvijaju svoje razvojne projekte. Saradnja između vjerskih zajednica i Gradske uprave kao i razumjevanje i građenje dobrih odnosa preduslov je za daljnji razvoj čitavog prostora grada Gradiške“, rekao je Adžić.

On je svim građanima Gradiške čestitao predstojeće božićne i novogodišnje praznike uz želju da ih prati zdravlje i sreća jer nam je u vremenu pandemije korona virusa neophodno da sačuvamo svoje zdravlje i živote kako bi mogli nastaviti razvijati i graditi Gradišku.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Gradišci Zejnil Latifović rekao je da je zadovoljan saradnjom islamske zajednica sa gradonačelnikom i Gradskom upravom.

„Gradiška je multietnički grad i mi prepoznajemo stremljenje gradonačelnika ne postoje nedostatci u komunikaciji ili da neku bude manje važan ili vrijedan u ovom gradu“, dodao je Latifović.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević rekao je da cijeneći vrijeme u kojem se nalazimo i breme i probleme koje ono nosi da se nalazimo u ograničenim uslovima i mogućnostima ali da dobra saradnja i komunikacija može dati određeni cilj.

Slijepčević je dodao da je u 2020. godini nastavljena rekonstrukcija hrama Pokrova Presvete Bogorodice. On se zahvalio gradskoj upravi i gradonačelniku koji su dali podršku u izgradnji ističući da Hram poprima željeni izgled.

Župnik Tomislav Topić zahvalio je gradonačelniku na prijemu i istakao da je saradnja Gradske uprave i katoličke crkve veoma dobra. On je naglasio da je ove godine župa u Dolini, uz finansijsku podršku Gradske uprave, obilježila 100 godina od osnivanja.

„Sljedeće godine planiramio u Batar/Bukviku da obnovimo kapelicu i to bi bio jedini projekat naše zajednice u 2021. godini“ rekao je Topić.

Ukrajinski grko-katolički sveštenik Viktor Pavić prvi put je danas prisustvovao prijemu gradonačelnika i predstavnika crkvi i vjerske zajednice sa područja grada Gradiška. On je istakao da je sastanak bio konstruktivan i dodao da na području gradiške živi oko 150 Ukrajinaca koji svoje vjerske službe u crkvi u Cerovljanima.

Share With: