Održan sastanak Koordinacionog tijela devet organizacija invalida

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom – 3. decembra, u gradiškom Kulturnom centru danas je održan sastanak Koordinacionog tijela devet organizacija lica sa invaliditetom koja djeluju na području grada Gradiška.

Na ovom sasatanku, kome su prisustvovali gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnici Centra za socijalni rad Gradiška i Gradske organizacije Crvenog krsta,  razgovarano je o problemima sa kojima se susreću lica sa invaliditetom.

Adžić je rekao da je Gradska uprava prepoznala rad udruženja i organizacije lica sa invaliditetom, te podržava njihov rad i izdvaja sredstva iz gradskog budžeta za njihove aktivnost.

„Dajemo izuzetan zanačaj radu ovih organizacija. Svjesni smo njihovih problema i osim materijalne podrške, trudimo se da u skladi sa vlastitim mogućnostima i u saradnji sa privrednicima obezbjedimo zaposlenje za lica sa invaliditetom“, naglasio je Adžić.

Predsjednik Koordinacionog tijela organizacija lica sa invaliditetom grada Gradiška Marinko Zeljko rekao je da je loša socijalna i ekonomska situacija najveći problem invalida.

Zeljko je dodao da pet organizacija lica sa invaliditetom, koje su članice Koordinacionog tijela, od sredine iduće godine može da ostane bez prostorija za rad, te da se nada da će u taj problem, kao i do sada, biti riješen u saradnji sa gradonačelnikom Adžićem i Gradskom upravom.

„Zahvalni smo gradonačelniku jer smo, kao organizacije od javnog interesa, podržani iz gradskog budžeta i zahvaljujemo Centru za socijalni rad i Crvenom krstu, koji su pouzdan partner u rješavanju pojedinačnih problema invalida“, naglasio je Zeljko.

On je naveo da prema popisu stanovništva iz 2013. godine u BiH neki od oblika invalidnosti ima oko 10 odsto stanovništva.

M. Malešević

Share With: