Top lista

Top lista za 09.10.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Održan prijem za učenike generacije i vukovce

Gradska uprava grada Gradiška organizovala je danas tradicionalni prijem za 11 učenika generacije osnovnih i srednjih škola i 24 učenika, nosilaca diplome Vuk Stefanović Karadžić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je  da prijemom i uručivanjem simboličnih poklona najuspješnijim učenicima Gradska uprava želi odati priznanje za njihov rad.

“Gradska uprava je prepoznala trud koji su đaci generacije i vukovci ulagali u sebe i svoje školovanje. Mi želimo da im budemo od pomoći na njihovom putu razvoja. Oni koji su završili srednju školu nastavljaju školovanje na fakultetima u Republici Srpskoj ali i regionu, a mi ćemo i dalje pratiti i podržavati njihov rad i razvoj jer želimo na taj način da stvaramo nove lidere, ljude koji će nastaviti da kreiraju i vode Gradišku kao moderan srednjoevropski grad” rekao je Adžić

Učenik generacije “Gimnazije” Gradiška Mladen Čergić je rekao da je za uspjeh potrebno dosta truda i ulaganja i dodao da će mu u sjećanju na srednjoškolske dane ostati dobri profesori i još bolji prijatelji.

Mladen svoje školovanje planira nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Učenik generacije Osnovne škole “Petar Kočić” Nova Topola Sara Mitrić rekla je da svoje školovanje nastavlja u “Gimnaziji” Gradiška, računarsko-informatički smjer. Ona je dodala da se za to opredjelila jer voli matematiku i istakla da je tokom osnovnoškolskog obrazovanja bila uspješna na brojnim matematičkim takmičenjima.

Učenici generacije srednjih škola nagrađeni su sa po 500 KM, a učenici generacije osnovnih škola sa po 300 KM, dok su vukovci dobili po 100 KM.

G.Vlainić

Share With: