Održan prijem kod gradonačelnika za predstavnike vjerskih zajednica

Grad Gradiška nastavlja tradiciju multietničke lokalne uprave koja njeguje saradnju predstavnika crkvi i vjerske zajednice na području Gradiške, istakao je gradonačelnik Gradiške  Zoran Adžić na današnjem tradicionalnom prijemu predstavnika crkvi i vjerske zajednice i dodao da je upravo ta različitost iskorištena kao dodatna snaga u cilju razvoja Gradiške i boljeg života svih njenih građana.

„Imamo dobru saradnju sa predstavnicima vjerskih zajednica i nastojimo da u skladu sa svojim mogućnostima podržavamo njihove projekte“, naglasio je Adžić i dodao da je opredjeljenje gradske uprave da se ta saradnja i razumjevanje nastave i u narednom periodu.

Glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice u Gradišci Zejnil Latifović rekao je današnji prijem potvrda dobre saradnje i dodao da su odnosi vjerskih zajednica sa gradskom upravom na zavidnom nivou.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević zahvalio se gradskog upravi na razumjevanju i dobroj saradnji i dodao da svakodnevno rade na unapređenju te saradnje.

„Radujem se što smo danas ovdje zajedno na kraju godine.Mi smo upućeni jedni na druge,da sarađujemo uz razumjevanje, toleranciju i uzajamnu ljubav“, istakao je Slijepčević.

Upravitelj župe u Gradišci i Dolini, Predrag Ivandić ocijenio je da je saradnja katoličke crkve i gradske uprave ali i drugih vjerskih zajednica na području Gradiške dobra i izrazio nadu da će ta saradnja biti još bolja.

 

S.Vidović

Share With: