Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u Gradišci i Tesliću

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Republike Srpske obavijestilo je danas grad Gradišku i opštinu Teslić da je Republički štab za vanredne situacije izdao odobrenje za održavanje skupštinskih sjednica u ovim lokalnim zajednicama.

Odobrenje za održavanje skupštinske sjednice nije dobila opština Han Pijesak, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su Gradiška i Teslić dužni poštovati i preduzimati sve mjere radi zaštite javnog zdravlja, odnosno zdravlja ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa sa čovjeka na čovjeka.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske navode da je obavezna primjena svih zdravstvenih mjera i to dezinfekcije prostora u kojem će se održati sjednice skupština, obavezno korištenje zaštitne maske i rukavica, fizičkog razmaka prisutnih odbornika i lica koja učestvuju u radu zasjedanje, kao i sprečavanje većeg i dužeg socijalnog kontakta.

“Odbornici koji su stariji od 65 godine nisu izuzeti od mjere zabrane kretanja, a s ciljem zaštite lica starije dobi”, ističe se u saopštenju.

Share With: