Одгађање промоције Средње школе унутрашњих послова у Градишци

Због лоших временских прилика, Министарство унутрашњих послова Републике Српске помјера за данас заказану промоцију Средње школе унутрашњих послова за средњошколце из Градишке за четвртак, 27. априла 2023. године у 12.00 часова на платоу испред Културног центра Градишка, саопштено је из МУП-а Српске.

У оквиру овог догађаја, представници Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Градишка упознаће ученике са могућностима уписа у Средњу школу унутрашњих послова, као и другим детаљима који се односе на начин школовања.

Ученицима ће бити изведена тактичко-показна вјежба припадника Јединице жандармерије ПУ Градишка, а биће изложена и опрема, средства за рад и возила које користе полицијски службеници.

Влада Републике Српске донијела је 30. марта 2023. године на 14. сједници Одлуку о оснивању Јавне установе Средње школе унутрашњих послова, а у школској 2023/2024 години Средња школа унутрашњих послова вршиће препис ученика из других разреда средњих школа у трећи разред Средње школе унутрашњих послова.

РТРС

Share With: