Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Od ponedjeljka prijave za upis na fakultete

Na oba javna Univerziteta u Republici Srpskoj u ponedjeljak počinje prijavljivanje kandidata za upis na prvi, drugi i treći ciklus studija.

Univerzitet u Banjaluci na prvi ciklus planira da upiše 2.490 studenta.

Predviđeno je da 961 studenat bude finansiran iz budžeta, dok je za sufinansiranje planirano 1.236 studenata, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Planirano je da se 91 student samofinansira, kao i upis 114 stranih studenata, te 88 vanrednih.

Na drugom ciklusu, planiran je upis 935 studenata, predviđeno je da iz budžeta bude finansirano 237 studenata, 451 bi se sufinansirao, dok bi 28 studenata bilo samofinansirajućih.

Planirano je da se 127 student upiše kao vanredni, a ima mjesta i za 92 strana studenta.

Kada je riječ o trećem ciklusu, planiran je upis 151 studenta. NJih 136 će biti samofinansirajući, dok 15 kandidata može biti upisano kao strani studenti.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicima Univerziteta u Banjaluci počeće 22. juna, a završiti 26. juna.

Polaganje prijemnog ispita predviđeno je 1. i 2. jula u 9.00 časova, dok će prijemni ispit na Medicinskom fakultetu početi u 14.00 časova.

Rezultati konkursa biće objavljeni 6. jula, dok će upis primljenih kandidata početi 8. jula, a završiti 17. jula.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija biće otvoren od 22. juna do 3. novembra.

Kandidati koji konkurišu za prijem na Fakultet bezbjednosnih nauka i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, ljekarsko uvjerenje mogu dostaviti prilikom prijave na konkurs, a ostali kandidati ljekarsko uvjerenje dostavljaju pri upisu.

Share With: