Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Od 8. aprila ponovo rade fitness centri

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak kojim se od četvrtka, 8. aprila, dopušta rad fitnes centrima i fitnes klubovima, bodi-bilding klubovima i sličnim objektima, kao i svim priređivačima igara na sreću.
Republički štab razmatrao je i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama škola za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola, te srednjih škola i visokoškolskih ustanova, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Donesen je zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama Srpske, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije donio je naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46 Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Banjaluci, preduzme sve neophodne mjere i radnje s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja.

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka treba u cijelosti da postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

SRNA

Share With: