Обука из области дигиталних вјештина за старије од 50 година

Развојна агенција Републике Српске организује за незапослене који имају више од 50 година бесплатну обуку из области дигиталних вјештина ради њиховог лакшег запошљавања или самозапошљавања.

Из Агенције су напоменули да је рок за пријаву 31. јул, а да се могу пријавити лица старија од 50 година која су на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске и имају минимално средњу стручну спрему, радно искуство, те основни ниво дигиталних вјештина.

“Обука се реализује у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске, а конципирана је тако да учесницима омогући стицање средњег нивоа дигиталних вјештина које ће им омогућити рад у предузећу, али и са било које локације изван њега”, саопштено је из Развојне агенције Српске.

Обука траје 48 часова и обухвата области – канцеларијско пословање, управљање дигиталним маркетингом и друштвеним мрежама, комуникациони и колаборациони алати, безбједност информационих технологија и предузетништво /факултативно за оне који се одлуче за покретање сопственог посла/.

Након завршене обуке учесницима ће бити омогућен и директан контакт са потенцијалним послодавцима.

Детаљне услове и образац за пријаву на јавни позив могуће је пронаћи на веб-страницама Развојне агенције /рарс-мсп.орг/ и Завода за запошљавање Републике Српске /зззрс.нет/.

 

Share With: