Top lista

Top lista za 29.01.2022.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj

Od 05:15 časova, na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.

Na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac,u mjestu Miloševo, nakon intervencije dežurnih službi, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan. Napominjemo da se očekuje normalizacija saobraćaja u najskorije vrijeme. Povukla se voda u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan put Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero u dužini od 50 m zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići  rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je  ovaj putni pravac prohodan.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozače upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: