Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj

Od 05:15 časova, na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obe saobraćajne trake.

Na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac,u mjestu Miloševo, nakon intervencije dežurnih službi, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan. Napominjemo da se očekuje normalizacija saobraćaja u najskorije vrijeme. Povukla se voda u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan put Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlijevanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero u dužini od 50 m zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlijevanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići  rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je  ovaj putni pravac prohodan.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozače upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Share With: