Обиљежено 125 година од рођења Десанке Максимовић (ФОТО)

„У сумрак љетње вечери“ назив је манифестације којом је Народна библиотека Градишка обиљежила 125 година од рођења пјесникиње Десанке Максимовић.

У програму обиљежавање учествовале су ученице  Уна Дејановић и Драгана Миливојша.Оне су говориле познате стихове наше пјесникиње, али и других пјесника. Поезија је представљена уз музичку пратњу у посебно украшеном амбијенту дворишта Библиотеке.

Ученица Драгана Миливојша каже да сама идеја о пројекту који се мало разликује од осталих настала је почетком јуна и у ова два мјесеца смо настојали да прикупимо што је више могуће лијепих љубавних пјесама, да их обогатимо музиком.

Овом манифестацијом која се разликовала од многих до сада организованих, градишка Библиотека је показала да није установа која само издаје књига већ да може бити нешто више од тога.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић, ово је још једна манифестација којом желимо да привучемо наше читаоце у библиотеку, што је веома важно.

Идејни творац изложбе посвећене Десанки Максимовић била је виши библиотекар Маја Дејановић која је и до сада организовала сличне изложбе посвећене познатим писцима.

Н.М.

Share With: