Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, koji se tradicionalno obilježava svake druge subote u septembru, Gradska organizacija Crvenog krsta je uz podršku Policijske uprave Gradiška i Odjeljenja za saobraćaj provela danas preventivnu kontrolu setova prve pomoći u motornim vozilima.

U Vidovdanskoj ulici kontrolisan je određeni broj motornih vozila, većina njih je posjedovala prvu pomoć u vozilu, koja pretežno nije bila kompletna ili je istekao rok upotrebe.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška, Borko Dević rekao je da je osnovni cilj obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći isticanje značaja blagovremenog i ispravnog pružanja prve pomoći.

„Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodni komitet Crvenog krsta na osnovu istraživanja su došli do podataka da je pružanje prve pomoći od velikog zanačaja za spasavanje života povrijeđene osobe “, istakao je Dević.

On je dodao da su volonteri Crvenog krsta uz podršku Policijske uprave Gradiška i Odjeljenja za saobraćaj izvršili preventivnu  kontrolu ispravnosti setova prve pomoći.

Volonter i član Kluba mladih Crvenog krsta Gradiška Lazarela Sladojević rekla je da je veoma važno da vozači posjeduju ispravnu prvu pomoć kako bi prilikom saobraćajne nesreće mogli pružiti pomoć povrijeđenim osobama.

Volonteri crvenog krsta podjelili su vozačima broušure o važnosti posjedovanja prve pomoći i načina na koji se koristi, te zaštitne maske. Animiranje mladih da uče vještine prve pomoći predstavlja  izraz humanosti kojim se pokazuje spremnost i želja za spašavanjem života i smanjenjem posljedica nesreća.

Share With: