Top lista
Top lista za 22.02.2020.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obilježen Dan RVI Republike Srpske

Dan ratnih vojnih invalida Republike Srpske obilježen je danas u Gradišci služenjem pomena i polaganjem vijenaca na Centralno spomen obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je jedan od važnijih zadataka staranje o ratnim vojnim invalidima čije invalidnine nisu dovoljne za svakodnevne potrebe.

„Krenuli smo sa popisom boračkih kategorija čime ćemo stvoriti stvarnu sliku stanja svih boračkih kategorija. Nakon toga znaćemo čime raspolažemo i u kakvom su socijalnom, ekonomskom i svakom drugom položaju navedene kategorije da bi im sistemski mogli pomagati i time rješavati njehove probleme“, dodao je Gagić.

Predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida Gradiške Nikola Vezmar rekao je da invalidi redovno dobijaju invalidnine, ali i da bi veće invalidnine svakako pobiljšale uslove života ratnih invalida.

„Naše udruženje ima oko 500 članova, iz budžeta grada imamo 12000 KM na godišnjem nivou, imamo i  Fond solidarnosti koji nam je svakako od pomoći, ipak bi nam veći budžet pomogao u rješavanju brojnih potreba, ali moram pohvaliti razumijevanje od strane gradske uprave“, istakao je Vezmar.

Vijence su na spomen- obilježje položili predstavnici Gradske uprave,  Boračke organizacije Gradiška, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Gradiška i Organizacije ratnih vojnih invalida Gradiška.

 

Share With: