Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obilježen 1. decembar, Svjetski dan borbe protiv side

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška danas je, povodom 1.decembra Svjetskog dana borbe protiv side organizovala podjelu promotivnog materijala učenicima gradiških srednjih škola i građanima.

Član Crvenog krsta Marija Plotan istakla je da je cilj današnjeg obilježavanja da se ukaže na problem i način sprečavanja polno prenosivih bolesti, posebno osjetljivim grupama kao što je omladina srednjoškolskog uzrasta.

Ona je istakla da su posjetili sve tri gradiške srednje škole gdje su učenicima podijelili letke i razgovarali o polno prenosivim bolestima sa akcentom na sidu.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, Borko Dević istakao je da su ovogodišnje aktivnosti usklađene su sa trenutnom epidemiološkom situacijom uzrokovanom pandemijom virusa korona i usmjerene su na edukaciju putem sredstava informisanja, društvenih mreža i informativno-edukativnog i promotivnog materijala.

“Volonteri Crvenog krsta danas su učenicima gradiških srednjih škola podijelili propagandni materijal kako bi ih upoznali o HIV infekciji”, naglasio je Dević i dodao da je veoma bitno podizati svijest ljudi u zajednici o HIV infekciji kao i raditi na prevazilaženju stigme i diskriminacije.

Share With: