Top lista

Top lista za 24.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obilježavanje “Nedjelje borbe protiv tuberkuloze”

U okviru “Nedjelje borbe protiv tuberkuloze”, koja se u Republici Srpskoj obilježava od 14. do 21.septembra, predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška danas su ispred Pošte prolaznicima dijelili edukativni materijal i prodavali vrijednosne markice.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška, Borko Dević rekao je da je ove godine zbog virusa korona građanima skrenuta pažnja na obije zarazne bolesti, i kovid i tbc. On je dodao da će u okviru obilježavanja „Nedjelje borbe protiv tuberkuloze” predstavnici Crvenog krsta pacijentima na Plućnom odjelu Bolnice Gradiška uručiti priogodne poklone a Odjelu deke, jastuke i posteljinu.

Dević je naglasio da će aktivisti posjetiti i porodice koje su smještene u kolektivnim centrima u Lamincima i Rovinama, kao i staračka domaćinsta  te im uručiti prehrambeno-higijenske pakete.

Aktivista Crvenog krsta Nikola Divić rekao je da je veoma važno edukovati građane o tuberkulozi. On je naglasio da se prodajom vrijednosnih markica diže svijet o tuberkulozi a da će prikupljeni novac biti utrošen u humanitarne svrhe.

Divić je dodao da ove godine zbog pandemije virusa korona nisu planirana edukativna predavanja za učenike srednjih škola na temu tuberkuloze.

Share With: