Top lista

Top lista za 04.03.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Obezbjediti 24 časa prisustvo veterinarskih inspektora na granici

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac zatražio je od Kancelarije za veterinarstvo BiH da, u skladu sa odlukom Savjeta ministara, obezbijedi 24-časovno radno vrijeme inspektora na graničnim prelazima koji su određeni za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

Košarac je istakao da u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem virusa korona, veterinarski inspektori treba da kontinuirano obavljaju sve operacije u vezi sa transportom robe preko utvrđenih graničnih prelaza, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

“Nesmetan transport robe preko definisanih graničnih prelaza goruća je potreba naših građana i privrede. Smatram da im sve institucije moraju biti na usluzi u punom kapacitetu. Zbog toga sam od Kancelarije za veterinarstvo BiH tražio da hitno preduzme sve potrebne mjere kako bi se odmah rasporedili veterinarski inspektori na utvrđenim graničnim prelazima i time omogućio nesmetan transport robe”, poručio je Košarac.

On je najavio da će u narednom periodu obići pomenute granične prelaze.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa podsjećaju da je Savjet ministara na vanrednoj sjednici u utorak, 24. marta, donio odluku kojom se određuju granični prelazi između BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

U skladu sa navedenom odlukom, granični prelazi Bijača, Gradiška, Šamac, Neum jedan i Neum dva utvrđeni su za transport robe između BiH i Hrvatske, dok su granični prelazi Rača i Klobuk utvrđeni za transport robe između BiH i Srbije, odnosno BiH i Crne Gore.

Share With: