Обезбијеђени бољи услови у друштвеним домовима (ВИДЕО, ФОТО)

Представници Градске управе Градишка и организације УНДП-а обишли су данас друштвене домове у пет мјесних заједница који су санирани у оквиру друге фазе пројекта“ Улога мјесних заједница у БиХ“. Један од њих је друштвени дом у Чатрњи који је обухваћен првом и другом фазом поменутог пројекта.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чатрња Богосав Ђурић, рекао је да су урађени унутрашњи радови, набављена опрема, репроматеријал за потребе дјечијих радионица као и клима уређај и лаптоп.

Осим у Чатрњи, у оквиру друге фазе пројекта, изграђено је и дјечије игралиште на Сењаку. Начелник Одјељења за општу управу Градишка Божана Глувић рекла да су данас обишли и саниране друштвене домове у Турјаку и Ламинцима Брезицима, као и реконструисан кров на просторијама фудбалског клуба у Жеравици.

Истакла је да су у оквиру пројекта набављене столице за потребе друштвеног дома у Сеферовцима, као и спортска опрема, те да је адаптирана свлачионица за потребе  Фудбалског клуба „Младост“. Глувићева је напоменула да су обишли и реконструисан друштвени дом и просторије Фудбалског клуба у Романовцима.

Она је додала да се друга фаза пројекта“ Улога мјесних заједница у БиХ“, током које су санирани друштвени домови у више градишких мјесних заједница и набављена одређена опрема,  приводи крају. Пројекат је започет 2020. године, а Град Градишка реализује га у сарадњи са организацијом UNDP. Вриједност друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ износи 300 000 КМ, од чега је учешће Града Градишка 200 000КМ.

Прва фаза пројекта је трајала од 2016. до 2019, те су уложена средства од 450 000 КМ за санирање друштвених домова и спортских објеката у шест мјесних заједница на подручју Градишке. Из градског Одјељења за општу управу се надају да ће Градишка бити укључена у реализацију и треће фазе пројекта „Улога мјесних заједница у БиХ“.

Н.М.

Share With: