Обавјештење воћарима о начину остваривања подршке за штете од мраза

Пољопривредни произвођачи – воћари до 31. јула могу да поднесу захтјеве за додјелу новчане подршке за штету од мраза насталу на засадима крушака, шљива, трешања, вишања, брескви и нектарина, наводи се у обавјештењу Градске управе Градишка.

 

Из Градске управе истичу да право на новчана средстава подршке за штете од мраза имају пољопривредници који имају засновану производњу воћа на најмање пола хектара, а која је уписану у Регистар пољопривредних газдинстава.

„Средства подршке се одобравају рјешењем Агенције за аграрна плаћања, након обраде свих приспјелих захтјева,  а износе до 500 КМ по хектару. Право на средства подршке прoизвoђaчи воћа остварују на основу захтјева који подносе Агенцији за аграрна плаћања. Обрасац захтјева се може  преузети  у Градској управи на шалтеру број 8, а   подноси се најкасније до 31. јула ове године“, наводи се у обавјештењу.

Да би остварили право на средства подршке,  пољопривредни произвођачи морају имати пријављену производњу у АПИФ- у, затим пријављену обавезу доприноса за 2020. годину у Пореској управи Републике Српске, те плаћену накнаду за противградну заштиту за 2020. годину.

Све додатне информације могу се добити  у шалтер сали Градске управе Градишка  на  шалтеру број 8  или  путем  телефона:  051/810-408 и 051/810-344.

М. Малешевић

 

Share With: