Ново руководство за поход на Прву лигу: Историјски успјех Женског одбојкашког клуба „Градишка“ (ФОТО)

Скупштина Женског одбојкашког клуба „Градишка“, на сједници у уторак навече у Спортској дворани „Арена“, изабрали су Слободана Торбицу, начелника Полицијске управе Градишка, за предсједника овог клуба.

Изабран је и Управни одбор а чине га, предсједник Тихомир Ракита, а чланови Данијела Стојчевић, Дијана Рапић, Саша Гвозден, Миља Костадиновић и Драган Бабић.

– Историјски успјех наше екипе, је улазак у Прву лигу Републике Српске. Супериорност градишких одбојкашица, у првенству Друге лиге Републике Српске, показују убједљиви резултати. Од десет утакмица, у свакој смо славили побједу без изгубљеног сета – казао је за Српскаинфо тренер Ђорђе Булајић.

У квалификационим утакмицама против ГОК “Слога” Добој и ОКК “Херцеговац” Билећа, ЖОК “Градишка” побиједио је конкуренте са по 3:1.

Одбојкашице из Градишке, на крају претходне друголигашке сезоне, проглашене су за најбоље. Андреа Рапић је најбољи техничар, Анђела Вујић најбољи средњи блокер, Сара Ратковић најбољи коректор, а Андреа Стојчевић најбољи либеро.

– Наш успјех темељи се на компактном колективу. Осим поменутих играчица, заслужне су Сташа Шврака, Валентина Макивић, Мирјана Пилиповић, Ања Нежић, Јелена Ковачевић, Марија Стојановић, Антонија Рапић, Нађа Гвозден… У нашем клубу тренирају и младе играчице, на којима се заснива клупска будућности – наглашава Булатовић, са којим, веома предано у клубу ради и његов колега, тренер Златко Самелак.

Српскаинфо

Милан Пилиповић

Share With: