Novi Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Na prijedlog Štaba za vanredne situacije grada Gradiška komandant štaba Zoran Adžić donio je danas Zaključak kojim se u cilju sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva do 11.marta 2021. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), rad fitnes centrima (fitnes, bodi – bilding klubovima i sličnim oblicima organizovanja), organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće.

Građani se obavezuju da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku, da se pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru te da se pridržavaju uputstava „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Do 11.marta ograničava se radno vrijeme na period od 06 do 22 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost. Radno vrijeme se ograničava i  svim priređivačima igara na sreću.

U periodu od 22 do 06 časova mogu raditi dragstori isključivo putem šalterske prodaje.

Do 11.marta 2021. godine zabranjuju se organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni procesi i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih.

Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (bioskopi, pozorišta, muzeji i sl.) dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera od strane „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“ sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisanog fizičkog rastojanja.

Nadzor nad sprovođenjem ovog Zaključka sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odjeljenje za inspekcije i Komunalna policija Gradske uprave grada Gradiška. Nepoštovanje mjera zabrane ovog Zaključka sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 G.Vlainić

Share With: