Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Novi Zaključak Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Na prijedlog Štaba za vanredne situacije grada Gradiška komandant štaba Zoran Adžić donio je danas Zaključak kojim se u cilju sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva do 11.marta 2021. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode), rad fitnes centrima (fitnes, bodi – bilding klubovima i sličnim oblicima organizovanja), organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće.

Građani se obavezuju da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku, da se pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru te da se pridržavaju uputstava „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Do 11.marta ograničava se radno vrijeme na period od 06 do 22 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost. Radno vrijeme se ograničava i  svim priređivačima igara na sreću.

U periodu od 22 do 06 časova mogu raditi dragstori isključivo putem šalterske prodaje.

Do 11.marta 2021. godine zabranjuju se organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni procesi i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih.

Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (bioskopi, pozorišta, muzeji i sl.) dužni su organizovati svoj rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera od strane „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske” sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisanog fizičkog rastojanja.

Nadzor nad sprovođenjem ovog Zaključka sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odjeljenje za inspekcije i Komunalna policija Gradske uprave grada Gradiška. Nepoštovanje mjera zabrane ovog Zaključka sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 G.Vlainić

Share With: