Novi uspjeh učenika gradiške Gimnazije

Na Republičkom takmičenju iz fizike, održanom proteklog vikenda u Banjaluci, učenici gradiške Gimnazije imali su zapažene rezultate.

Milica Sladaković, učenica trećeg razreda, osvojila je drugo mjesto, Mladen Čergić, učenik drugog razreda, zauzeo je treće mjesto, dok je Andrijana Koljanin, učenica trećeg razreda, na pomenutom takmičenju osvojila osmo mjesto.

Za ovo takmičenje učenike je pripremala profesorica Nedeljka Marjanović.

Krajem marta održano je i Republičko takmičenje iz informatike na kojem je Vladan Cvjetković, učenik trećeg razreda, osvojio četvrto mjesto i plasirao se na Državno takmičenje iz informatike koje će  biti održano u Sarajevu.

Osim uspjeha na pomenutim takmičenjima, učenici gradiške Gimnazije Ana Marija Slijepčević i Marija Đumić sa profesoricom Dijanom Milenković, u okviru nagradnog putovanja koje su osvojili na konkursu “Zašto je kultura (meni) važna“, boravili su proteklog vikenda u Višegradu.

Na pomenutom Konkursu Ministartva prosvjete i kulture Republike Srspke, Marija Đumić nagrađena je u kategoriji umjetničke fotografije, a Ana Marija Slijepčević u kategoriji muzike.

Share With: