Top lista

Top lista za 11.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Novi Urbanistički plan Gradiške predviđa proširenje urbane zone

Na prethodnim sjednicama Skupštine grada Gradiška usvojene su odluke o izradi novog Prostornog i Urbanističkog plana, te nekoliko drugih važnih planskih akata iz oblasti protornog planiranja.

Načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje grada Gradiška Saša Subotić, gotujući u emisiji “Aktuelno” Radio Gradiške, pojasnio je da su procedure donošenja novog Prostornog i Urbanističkog plana pokrenute iz razloga što u toku ove godine ističe planski rok postojećih dokumenata, koji su ranije usvojeni za period 2005.-2020.godina.

Subotić je istakao da je Urbanističkim planom za naredni planski period predviđeno proširenje obuhvata urbanog područja grada, te da će biti stavljen akcenat na građevinske zone uz veće saobraćajnice i magistralne i regionalne puteve.

On je istakao da Gradska uprava i Odjeljenje za prostorno planiranje prate gdje je potrebno mjenjati postojeće i donositi nove regulacione planove, koji će detaljnije odrediti šta će na određenom području moći da se gradi.

„Na sljedećoj skupštini grada planirano je donošenje planskog akta za naseljeno mjesto Obradovac, jer postoji potreba da se interveniše na tom prostoru“, dodao je Subotić.

On je podsjetio da su na posljednjoj sjednici gradske skupštine usvojeni regulacioni planovi „Nova Topola – istok“, „Nova Topola – zapad“, „Kej“ i „Stadion“.

Subotić je pojasnio da je Regulacioni plan „Stadion“ obuhvatio i buduću kružnu raskrsnicu na ulazu u Gradišku, koja će biti jedna od najvećih kružnih raskrsnica u Republici Srpskoj i BIH, sa čak osam priključnih traka, za čiju izgradnju je grad Gradiška potpisao sporazum sa Javnim preduzećem „Putevi Republike Srpske“.

Share With: